Woning verhuren

PR Housing is de ideale partner voor de verhuur van uw huis in Den Haag en omstreken.

Neem contact met ons

Bel direct om contact op te nemen

PR Housing is een toonaangevende en betrouwbare verhuurmakelaar in Den Haag en omgeving met een jarenlange ervaring in de verhuur. Dankzij ons grote netwerk kunnen wij ook uw woning snel bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengen. Uiteraard komt er bij het verhuren van uw woning veel kijken. Het bepalen van de juiste verhuurwaarde, het vinden van de juiste huurders, screening van de huurder, contract onderhandelingen en huurcontractvorm bepaling zijn belangrijke stappen in dit traject.

Verhuur advies

Allereerst zullen wij samen met u een inventarisatie maken van uw wensen met betrekking tot de woning. Wilt u lang of kort verhuren? Wilt u na een bepaalde tijd weer terug in de woning? En wat voor rendement heeft u voor ogen met de verhuur? Allemaal zaken die wij van te voren met u bespreken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw wensen en verwachtingen. Daarna zullen wij de woning bezichtigen en een huur advies afgeven gebaseerd op de locatie van de woning, kwaliteit en beschikbare vierkante meters. Tevens kijken wij naar wat eventuele woningen in de omgeving qua huurprijs opgeven zodat uw woning het beste wordt gepositioneerd wat betreft prijs.
Indien u de woning via PR Housing gaat verhuren maken wij eerst een opdracht tot dienstverlening waarin we de met u gemaakte afspraken met betrekking tot de verhuur vastleggen.

Zodra u klaar bent voor de verhuur en wanneer we in overeenstemming zijn gekomen over de verhuur prijs, zullen wij de online presentatie voorbereiden. Een belangrijk onderdeel bij verhuur is de presentatie van de woning. Een huurder maakt immers zijn eerste selectie gebaseerd op de foto’s en informatie die hij/zij ziet op Funda. We maken daarom gebruik van professionele video en fotografie. Behalve standaard foto’s kunnen ook 360 graden foto’s en high end video’s worden gemaakt. Een goede presentatie op Funda is ook essentieel om er voor te zorgen dat de woning hoog in de zoekresultaten komt. Bij PR Housing zullen wij u diverse presentatie mogelijkheden uitleggen en adviseren welke het beste bij uw type woning past.

Aanmelding Funda

Nadat de woning media klaar is gemaakt en wij door een professionele tekstschrijver de beschrijving van de woning hebben laten maken, verschijnt de woning op Funda. U als vehuurder krijgt een persoonlijke inlogcode, zodat u verhuur kunt volgen op Funda. U kunt zien hoeveel mensen de woning virtueel bekijken en bijvoorbeeld de woning bewaren. Zeer interessante informatie. Wij kunnen de woning, in overleg met u, ook promoten via onze sociale media kanalen zoals Facebook en Instagram.

De bezichtigingen

En dan volgen uiteraard de bezichtigingen. Zorg dat de woning netjes en opgeruimd is want u krijgt maar één kans voor een eerste indruk bij de huurder. De bezichtigingen worden uitgevoerd met inachtneming van de huidige COVID-19 maatregelen. Na de bezichtiging krijgt u terugkoppeling van ons over wat de potentiële huurder van de woning vond en of hij geïnteresseerd is om te huren.

Bieding

Zodra wij een bieding van een huurder hebben ontvangen, zullen wij de huurder eerst uitvoerig screenen volgens de laatste WWFT wetgeving en zullen u een presentatie voorleggen van zijn/haar inkomen, werksituatie en de uitkomst van de achtergrond checks die we gedaan hebben.
Indien de huurder na deze selectie in overleg met u wordt geaccepteerd, zullen wij overgaan tot het maken van het huurcontract.

Huurcontract

Er zijn diverse huurcontractvormen mogelijk. Denk hierbij aan bepaalde of onbepaalde tijd, langer dan een jaar maar korter dan 2 jaar of langer dan twee jaar. Afhankelijk van uw wensen en de wensen van de huurder, zullen wij het huurcontract opmaken volgens de laatste ROZ bepalingen. In het contract leggen wij ook aanvullende afspraken vast en eventuele aanvullende eisen van uw zijde met betrekking tot het gebruik van de woning. Wij leggen het concept huurcontract eerst aan u voor ter goedkeuring alvorens de huurder zal ondertekenen.

Als beide partijen hebben ondertekent en de huurder heeft de eerste huurtermijn en borg betaald, zullen wij samen met de huurder een inspectie doen van de woning.

Check in

Samen met de huurder zullen wij een check in doen en door de woning lopen alvorens wij de sleutel overdragen. Wij maken foto’s van alle ruimtes en meubilair en nemen alle meter standen op van gas, water en licht op. Wij doen dit geheel elektronisch en u krijgt aan het einde van de inspectie een uitgebreid rapport met alle bevindingen van de staat van de woning op dat moment. Dit rapport kan dan ook weer gebruikt worden op het moment dat de huurder aan het einde van de huurtermijn de woning verlaat.